Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε για τα σχόλια του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι ορισμένοι ξένοι ανταποκριτές κάπνιζαν χασίς μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα και να γράφουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν σχετικά ότι “η αυτογελοιοποίηση της ΝΔ δεν έχει πλέον όρια” συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι “στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis”.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας προεκλογικά στον ΣΚΑΪ είχε σχολιάσει ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, ειρωνικό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο για τον «μικρό Κούλη».

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είχε αναφέρει:

«Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα, αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Το σχόλιο του Παπαδημητρίου  εκτός από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει και την αντίδραση της γαλλίδας δημοσιογράφου που είχε γράψει το σχετικό άρθρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκαλεί όμως και η αντίδραση των «κύκλων» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς φαίνεται να πιστεύουν ότι η ΝΔ έβαλε τη δικαιοσύνη να ελέγξει αν πράγματι κάπνιζαν χασίς στο Μαξίμου.

Τι αναφέρουν οι «κύκλοι» ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν η πολιτική γελοιότητα συναντά τον άκριτο ζήλο του οσφυοκάμπτη λειτουργού, τότε ο τραγέλαφος συναντά την «κανονικότητα».

Πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις ασυναρτησίες του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί «χασισοκαπνού στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis.

Άλλωστε, με την κυβέρνηση της ΝΔ η αυτογελοιοποίηση δεν έχει πλέον όρια».

To έγγραφο