Μια ξεχωριστή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο. Περισσότερα από 50 έργα ζωγραφικής που σχεδίασε ένας... χιμπατζής (σωστά διαβάσατε), θα διατεθούν προς πώληση από την Mayor Gallery, σε τιμή που συνολικά εκτιμάται ότι  θα αγγίξει τα 247.000 δολάρια.

Δημιουργός των έργων είναι ο Κόνγκο, ο οποίος έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1950, όταν εμφανίστηκε σε ένα βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Zoo Time», το οποίο μεταδόθηκε από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Μαζί του ήταν μελετητής συμπεριφοράς ζώων και ζωγράφος Ντέσμοντ Μόρις, στου οποίου την κατοχή βρίσκονται τα έργα.

Ο 91χρονος σήμερα Ντέσμοντ Μόρις αποφάσισε να πουλήσει τα έργα στη Mayor Gallery. Κάθε έργο αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 1.850 δολαρίων και 7.400 δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια μιας τριετούς περιόδου, ο χιμπατζής, που μεταξύ άλλων θαύμαζε ο Νταλί,  ολοκλήρωσε 400 έργα ζωγραφικής σε αφηρημένο στιλ εξπρεσιονισμού.

Περισσότερο από 50 χρόνια μετά το θάνατό του, οι δημιουργίες του έχουν όπως φαίνεται διατηρούν φανατικό κοινό.

Το 2005, τρία από τα έργα του πουλήθηκαν για πάνω από 15.000 δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στο Λονδίνο.

Ο Τζέιμς Μέιορ, διευθυντής της γκαλερί, είπε στο CNN ότι πολλοί από τους πίνακες του Κόνγκο είναι πραγματικά πολύ καλοί: «Ήταν ένας συναρπαστικός ζωγράφος. Οι άνθρωποι θα φανταζόταν ότι θα χρησιμοποιούσε μόνο ένα μολύβι ή ένα χαρτί, αλλά το έκανε με πολλά χρώματα και σκεφτόταν πριν ζωγραφίσει ... Ήταν εξαιρετικός».

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από