Ένα τεράστιο και άκρως συμβολικό μπουκέτο από τουλίπες στολίζει πλέον το Παρίσι.

Το έργο του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη, Τζεφ Κουνς, υψώνεται στα 12 μέτρα και απεικονίζει ένα γιγάντιο χέρι που σφίγγει ένα μπουκέτο από έντεκα πολύχρωμες τουλίπες, ένα λουλούδι που σε ορισμένους πολιτισμούς συμβολίζει την αγάπη.

Βέβαια, δίχασε την κοινή γνώμη του Παρισιού για δύο χρόνια γιατί αρκετοί εικαστικοί είχαν δηλώσει πως το γλυπτό του Κουνς είναι «μια τοποθέτηση προϊόντος».

Αφιερωμένο στα θύματα του Μπατακλάν

Το γλυπτό του διάσημου καλλιτέχνη είναι αφιερωμένο για τα θύματα της Γαλλίας το Νοέμβρη του 2015.

Το μοιραίο βράδυ εννέα άνδρες επιτέθηκαν γύρω από το Σταντ ντε Φρανς, στο Σεν Ντενί, και στην πρωτεύουσα της πόλης, σε χώρους εστιατορίων και στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, προκαλώντας τον θάνατο 130 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 350.

Το γλυπτό έχει στηθεί έξω από το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού.

Ο Κουν ανέφερε ότι δημιούργησε το μπουκέτο με τις τουλίπες για να δείξει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των Αμερικανών για τον γαλλικό λαό μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών. Ο Τζεφ Κουνς δήλωσε ότι το 80% των εσόδων, από την πώληση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου θα πάει στις οικογένειες των θυμάτων. Το υπόλοιπο 20% θα είναι αφιερωμένο στη συντήρησή του.

Πηγή: onetv.gr