Για το μεταναστευτικό, τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και για το αν θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι διαφορετικό η Νέα Δημοκρατία μίλησαν μέσα από την εκπομπή «One Line» ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης και ο πρώην υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

«Η ΝΔ παρέλαβε μια κατάσταση τραγική. Η ουσία είναι ότι παραλάβαμε μια κατάσταση που δημιουργήθηκε από στρεβλές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το μόνο πεδίο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ψέματα» ανάφερε ο κ. Βολουδάκης.

Όπως εξήγησε «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πριν τις εκλογές του 2015 τι πίστευε. Πίστευε στα ανοιχτά σύνορα. Πίστευε ότι πρέπει να καλέσουμε εδώ τους δυστυχισμένους του πλανήτη, για να βρουν λύση στα προβλήματά τους».

«Είναι υποκριτικό να κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για αυτό το θέμα» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε πως «σε μια μεγάλη διεθνή κρίση με τεράστιες ροές από χώρες πολέμων, αναστατώσεων, καταστροφών και λοιμών η Ευρώπη δέχτηκε ένα πολύ μικρό ποσοστό των μεταναστευτικών ροών σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ… Κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για ανοιχτά σύνορα».

«Το μεταναστευτικό θα μας συνοδεύει για πολλά ακόμα χρόνια» είπε και κατέληξε κάνοντας λόγο για «μεγάλους πολιτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα οι οποίοι δημαγωγούν, λένε ψέματα και παίζουν με τους φόβους των Ελλήνων, όπως έκαναν με τη Μακεδονία».

Πηγή: onetv.gr