Με την υπογραφή του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα δόθηκε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία Σχολής Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κόνσολας υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή των πρώτων 40 σπουδαστών.

Η Σχολή Ξεναγών είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται για εισαγωγή σπουδαστών καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.

«Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη», δήλωσε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από την Δευτέρα 14/10/2019 έως και την Παρασκευή 18/10/2019.