Για την απογοήτευση του από την «πρώτη φορά Αριστερά», τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων και για τα έντονα σχόλια που δέχτηκε η ταινία του «Ενήλικοι στην αίθουσα» μίλησε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

«Με απογοήτευσε η Αριστερά. Η Αριστερά απογοήτευσε και στο Παρίσι και παντού. Γιατί; Γιατί οι μέθοδοι πάλης που χρησιμοποιεί για να αλλάξουν τα πράγματα είναι ξεπερασμένες. Πρέπει να βρεθεί κάτι καινούργιο» εξομολογείται σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Γαβράς.

«Η ιδεολογία της Αριστεράς είναι πάντα η ίδια και δεν αλλάζει, αλλά οι άνθρωποι που θέλουν να λέγονται αριστεροί πρέπει να αλλάξουν και ιδίως να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα» συμπληρώνει.

Ισως υπάρχει μίσος για τον Βαρουφάκη

Σχετικά για τις αντιδράσεις που δέχτηκε στην Ελλάδα η ταινία του, απαντά ότι ήταν αναμενόμενες συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θεωρεί επιπόλαιο να έχει κάποιος αρνητικές αντιδράσεις πριν δει το φιλμ.

«Είναι ελαφριά προσέγγιση αυτή. Ισως επειδή υπάρχει μίσος για τον Βαρουφάκη. Οχι απλά διαφωνία με αυτά που λέει και κάνει. Υπάρχει μίσος γι’ αυτόν. Γενικά ακραίες θέσεις για το πρόσωπό του» σχολιάζει.

Ο Τσίπρας άλλα έλεγε κι άλλα έκανε

Όσον αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «άλλα έλεγε και άλλα έπραξε».

«Αυτό που είναι περίεργο με τον Τσίπρα είναι ότι οι πράξεις του ήταν νομιμοποιημένες από το λαό και τη Βουλή, αλλά από ηθικής άποψης δεν ήταν σωστός.

»Γιατί άλλα έλεγε και άλλα έπραξε ή δέχθηκε να του επιβληθούν τα αντίθετα από αυτά που έλεγε. Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξω σε μια άποψη για το πρόσωπό του.

»Το αποτέλεσμα μετράει όμως και το αποτέλεσμα είναι ότι έχασε τις εκλογές. Ο λαός έχει πάντα δίκιο ακόμα και όταν κάνει λάθος. Αυτή είναι η δημοκρατία».

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

«Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να βελτιώσει τη ζωή του ελληνικού λαού γιατί δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση. Και να σταματήσουν να φεύγουν νέα παιδιά για το εξωτερικό, που για μένα είναι το χειρότερο. Αυτά τα παιδιά είναι ο πλούτος μας» συμπληρώνει.

Τρομερός ρατσισμός για τους Έλληνες

Eρωτώμενος εάν άκουσε τις ηχογραφήσεις από τις συζητήσεις των Eurogroup, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τον ρατσισμό που υπάρχει για τους Ελληνες.

«Από τις ηχογραφήσεις έμεινα έκπληκτος. Υπήρχε τρομερός ρατσισμός εκεί μέσα για τους Ελληνες. Ελεγαν ότι είσαστε τα τζιτζίκια που τραγουδάνε, ενώ εμείς σας πληρώνουμε».

«Οτι δεν δουλεύετε, ότι έχετε τεράστιους μισθούς και συντάξεις. Δεν ένιωσα μόνο ότι υποτιμούν τους Ελληνες αλλά ότι τρέφουν μεγάλο ρατσισμό» ανέφερε.