Το προσφυγικό ζήτημα και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά και την τραγωδία που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον καταυλισμό προσφύγων στο νησί.

Μιλώντας στην εκπομπή «One Report» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Ράπτη, και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφέρθηκαν στο ζήτημα.

Η κ. Ράπτη επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς επί διακυβέρνησής του, λέγοντας πως «δεν αντιμετώπισε τη δύσκολη κατάσταση επί 4,5 χρόνια.

Δεν έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν» τόνισε και αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «το προσφυγικό δεν αφορά μόνο τη γειτονιά μας και θα πρέπει να το χειριζόμαστε ευρωπαϊκά. «Αυτό προσπάθησε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση με μια σειρά ενεργειών, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία» είπε, προσθέτοντας πως είναι ένα θέμα που απαιτεί εθνική συνεννόηση.

Πηγή: onetv.gr