Αρνητική ήταν η απάντηση της ΕΡΤ στην επιστολή της Superleague 2 για «ψαλίδι» 12% στα τηλεοπτικά για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν και μείωση ύψος 20% για τις υπόλοιπες ομάδες, με την Δημόσια Τηλεόραση να τονίζει ότι πρόταση της Λίγκας δεν είναι ρεαλιστική για την επίτευξη συμφωνίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΕΡΤ στο έγγραφο που έστειλε στον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, τονίζει ότι δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να μεταδώσει τα ματς, κάτι που σημαίνει πως η 1η αγωνιστική, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο, δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά.

Αν δεν υπάρξει, πάντως, άμεσα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, σχετικά με το ύψους των περικοπών, το πιθανότερο σενάριο είναι η διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague 2. Χθες, άλλωστε, στην επιστολή που έστειλε η διοργανώτρια αρχή στην ΕΡΤ, τόνιζε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της για περικοπές 12-20%, το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ’ αόριστον.

«Σε αντίθετη περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό, να υλοποιηθεί οριστική συμφωνία μεταξύ μας, σύμφωνα με την ανωτέρω πρότασή μας, έως την 1η Οκτωβρίου 2019, βρισκόμαστε στη λίαν δυσάρεστη θέση, να σας γνωρίσουμε ότι, οι αγωνιζόμενες ΠΑΕ αδυνατούν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα , το οποίο και αναστέλλεται επ΄ αόριστον», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λίγκα στην επιστολή της προς την ΕΡΤ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΕΡΤ: