Ο Νικ Καλάθης παρέλαβε το βραβείου του MVP του περσινού πρωταθλήματος και στις δηλώσεις του τόνισε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την Εθνική.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα σεζόν αλλά στις διαφορές μεταξύ Πεδουλάκη και Πιτίνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νικ Καλάθης:

«Ευχαριστώ για το βραβείο. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τον προπονητή μου και τον οργανισμό. Εύχομαι να έχουμε όλοι καλή σεζόν με υγεία», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για την πιθανότητα αποχώρησης από την Εθνική: «Αυτό σκέφτομαι. Έχω παίξει για περίπου 11 χρόνια στην Εθνική και τώρα είναι ο καιρός να δώσω χώρο στους νεότερους παίκτες να παίξουν στην Εθνική».

Για τη νέα σεζόν: «Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε 6-7 νέους παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Euroleague, έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Έχουμε νέους παίκτες και ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν, όπως και όλες οι ομάδες».

Για τις διαφορές Πεδουλάκη και Πιτίνο: «Είναι διαφορετικοί προπονητές, με διαφορετικές φιλοσοφίες. Δεν έχει διαφορά το πρόσωπο, αλλά το πώς βλέπουν το παιχνίδι. Ο κόουτς Πιτίνο αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι, ενώ ο Πεδουλάκης είναι πιο αυστηρός».