Πολιτικό σεισμό προκάλεσε στις ΗΠΑ η απόφαση των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραπομπής του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί χρειάζεται να συγκεντρώσουν τα 2/3 των μελών της Γερουσίας.

Ο πρόεδρος ωστόσο από πλευράς του επέλεξε να παίξει στο σημείο αυτό το χαρτί της αντεπίθεσης. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Μάλιστα, παραπονιέται ότι οι αντίπαλοί του τού συμπεριφέρονται όπως κανείς δεν έχει φερθεί ποτέ άλλοτε σε έναν πρόεδρο της χώρας. Και αυτό, λέει, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε κανέναν.

«Δεν υπήρξε άλλος πρόεδρος στην Ιστορία της χώρας μας που θα του φέρθηκαν τόσο άσχημα όσο σε εμένα. Οι Δημοκρατικοί έχουν «παγώσει» από το μίσος και το φόβο. Δεν κάνουν τίποτα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ποτέ ξανά σε κανέναν άλλο πρόεδρο» έγραψε ο Τραμπ και «έκλεισε» το tweet του με την… αγαπημένη του φράση: «κυνήγι μαγισσών».

Η «βόμβα» της Πελόζι

Πολλές υποθέσεις, από τη στιγμή που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, έχουν «στριμώξει» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από τη δολοφονική/ ρατσιστική επίθεση στο Σάρλοτσβιλ, μέχρι το σκάνδαλο για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 όταν και εξελέγη.

Ωστόσο το τελευταίο «επεισόδιο», κατά το οποίο κατηγορείται ότι εκβίασε τον πρόεδρο της Ουκρανίας για να τον πείσει να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του γιου του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να είναι πιο σοβαρό. Νάνσι Πελόζι : Ποια είναι η σκληρή «διώκτρια» του Ντόναλντ Τραμπ | in.gr

Η συγκεκριμένη υπόθεση ανάγκασε τους Δημοκρατικούς να ανακοινώσουν, δια της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, πως ξεκινούν τη διαδικασία για την καθαίρεσή του.

Αντίστροφη μέτρηση ή κίνηση εντυπωσιασμού;

Οι επικριτές της πρωτοβουλίας Πελόζι κάνουν λόγω για μία κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού από την πλευρά των Δημοκρατικών ωστόσο δεν λείπουν και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ανεξαρτήτως του πως θα εξελιχθεί η διαδικασία, δεν αποκλείεται να πληγεί το προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου 50 Δημοκρατικοί βουλευτές στην Βουλή των Αντιπροσώπων προστέθηκαν στους υποστηρικτές του αιτήματος της προοδευτικής πτέρυγας του κόμματος, για την έναρξη της επίσημης έρευνας παραπομπής του προέδρου Τραμπ, από τότε που έγινε γνωστή η είδηση της συνομιλίας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ποσοστό περίπου 80% των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων τάσσεται πλέον υπέρ της διεξαγωγής επίσημης έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Το ABC News υποστηρίζει ότι 182 Δημοκρατικοί και ο Τζάστιν Αμάς (που πρόσφατα αποχώρησε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) υποστηρίζουν το αίτημα παραπομπής.