Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας, ανακοίνωσε την 25μελή αποστολή για τα ματς με την Φινλανδία και Ελλάδα. Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, κάλεσε κανονικότατα τα μεγάλα αστέρια της βαλκανικής χώρας, Έντιν Τζέκο και Μίραλεμ Πιάνιτς, στα πλαίσια των αγωνιστικών υποχρεώσεων γα τα προκριματικά του Euro 2020.

Οι Βόσνιοι θα υποδεχτούν αρχικά την πολύ δυνατή Φινλανδία στις 12/10 (19.00) στη Ζένιτσα. Έπειτα θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να «μονομαχήσουν» με την εθνική μας ομάδα στο ΟΑΚΑ, στις 15/10 (21.45).

Κάποτε τα παιχνίδια μεταξύ Ελλάδος και Βοσνίας έκριναν απευθείας προκρίσεις σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων ή τη συμμετοχή στα μπαράζ. Πλέον οι δύο ομάδες διανύουν μία τραγική περίοδο και βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογική θέση του 10ου προκριματικού ομίλου του Euro 2020.

Να σημειωθεί πως μετά την ήττα με 4-2 στην Αρμενία, ο προπονητής της Βοσνίας δήλωσε παραίτηση, με την ομοσπονδία να μην την αποδέχεται.

Επιπλέον οι φημολογίες περί συμμετοχής του Όγκνιεν Βράνιες στην 25άδα, βγήκαν λανθασμένες, αφού ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ουδέποτε κάλεσε τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ.

Η αποστολή των Βόσνιων για τα δύο επερχόμενα  παιχνίδια και η βαθμολογία:

Τερματοφύλακες: Σέχιτς, Πίριτς, Μπούριτς

Αμυντικοί: Κολάσινατς, Σούνιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Τσίβιτς, Μιχόγεβιτς, Κοβάτσεβιτς, Κβρζιτς.

Μέσοι: Λόντσαρ, Μπέσιτς, Τσίμιροτ, Πιάνιτς, Σάριτς, Κρούνιτς, Γκόγιακ, Ντούλιεβιτς, Γιάγιαλο.

Επιθετικοί: Τζέκο, Μπάγιτς, Χότζιτς, Χάιροβιτς, Βίστσα.

10ος προκριματικός όμιλος του EURO 2020:

Ιταλία 18 βαθμοί

Φινλανδία 12 βαθμοί

Αρμενία  9 βαθμοί

Βοσνία / Ερζεγοβίνη 7 βαθμοί

Ελλάδα 5 βαθμοί 

Λιχτενστάιν 1 βαθμός