Τα μέλη της οικογένειας του πρώην συνεργάτη του Κρεμλίνου Ολεγκ Σμολενκόφ, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως κατάσκοπο της CIA, αναζητούνται ως αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για την Αντονίνα Σμολενκόβα, γεννηθείσα το 1984 και τα παιδιά της (δύο κοριτσάκια δύο και επτά ετών και ένα αγόρι 13 ετών). Όλοι τους είχαν εξαφανισθεί κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο Μαυροβούνιο το καλοκαίρι του 2017.

Νωρίτερα, τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσαν ότι ο Όλεγκ Σμολενκόφ, πρώην συνεργάτης της Διοίκησης του Ρώσου προέδρου τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως κατάσκοπο της CIA, θεωρείται αγνοούμενος και ως εκ τούτου αναζητείται.

Tο ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι ο Όλεγκ Σμολενκόφ, πρώην συνεργάτης της Διοίκησης του Ρώσου προέδρου, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως κατάσκοπο της CIA, είναι αγνοούμενος και αναζητείται, σύμφωνα με την βάση δεδομένων του υπουργείου, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως επισημάνεται στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών ο Όλεγκ Σμολενκόφ, γεννηθείς το 1969, θεωρείται αγνοούμενος και ως εκ τούτου αναζητείται.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, με δεδομένο το γεγονός ότι ο Σμολενκόφ εξαφανίσθηκε από το Μαυροβούνιο, οι διωκτικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη με βάση το άρθρο «περί δολοφονίας», αλλά η έρευνα είχε σταματήσει.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι η αμερικανική CIA είχε βγάλει από την Ρωσία το 2017 έναν πολύτιμο κατάσκοπο της επειδή φοβόταν μήπως αποκαλυφθεί. Το CNN δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του, αλλά ανέφερε ότι «ήταν μία από τις υψηλά ιστάμενες πηγές που είχε στη ρωσική κυβέρνηση». Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ο εν λόγω κατάσκοπος «είχε μια υψηλή θέση που του επέτρεπε να έχει πρόσβαση στο Κρεμλίνο σ ανώτατο επίπεδο».

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant είχε γράψει ότι ο φερόμενος ως κατάσκοπος της CIA ενδέχεται να είναι ο Όλεγκ Σμολενκόφ, ο οποίος είχε εξαφανισθεί μαζί με την σύζυγό του Αντονίνα και τα τρία τους παιδιά, ενώ έκαναν διακοπές στο Μαυροβούνιο τον Ιούνιο του 2017.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Σμολενκόφ εργάζονταν στη Διοίκηση του Ρώσου προέδρου, ανακοινώνοντας ότι είχε απολυθεί το διάστημα 2016/2017 και ότι δεν ήταν υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία είχε ζητήσει μέσω της Interpol να την ενημερώσει για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο Σμολενκόφ, αφότου ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι εντοπίσθηκε ένα σπίτι στο Στάνφορντ της Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον, στο οποίο έμενε κάποιος με το ίδιο όνομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από