Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη στο ΟΑΚΑ ήταν το μοναδικό ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, κανείς στην ομάδα του λιμανιού δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Από την άλλη πλευρά βεβαίως πρέπει να επισημανθεί πως υπάρχουν και αυτές οι βραδιές στο ποδόσφαιρο. Οι βραδιές που τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν βάσει πλάνου και αυτό ακριβώς έγινε στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που ήθελε ο προπονητής του και το πλήρωσε στο φινάλε με την ισοπαλία απέναντι στους πράσινους.

Επαναλαμβάνουμε, υπάρχουν και αυτά τα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Τα παιχνίδια που η εικόνα μιας ομάδας δεν θα είναι καλή κι αυτό αφορά κάθε ομάδα σε κάθε… γωνιά του κόσμου.

Ο Μαρτίνς ανέλαβε την ευθύνη στην συνέντευξη Τύπου, για την αγωνιστική εικόνα που είχε η ομάδα του αλλά και για το αποτέλεσμα. Είναι προφανές πως ο Πορτογάλος θα μελετήσει με προσοχή τι δεν πήγε καλά στο ματς, ώστε να αλλάξει πράγματα.

Κι αυτός είναι ο βασικός στόχος του 49χρονου τεχνικού της ομάδας του λιμανιού, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει την άλλη εβδομάδα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρτίνς έχει στα χέρια του το πιο γεμάτο ρόστερ των τελευταίων χρόνων κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Κι επειδή ο Πορτογάλος είναι προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, είναι σίγουρο πως άμεσα θα δούμε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και όσοι δεν έχουν παίξει πολύ μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Κι εδώ μιλάμε φυσικά για παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά για τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι το ενθαρρυντικό στοιχείο ενόψει της συνέχειας. Παίκτες που είναι πανέτοιμοι για να προσφέρουν πολλά στους ερυθρόλευκους κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ανήκει στο παρελθόν και οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να «μείνουν» σ’ αυτή την εμφάνιση. Είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αυτό που όλοι αναγνωρίζουν είναι ότι ο Πορτογάλος προπονητής έχει στα χέρια του τις καλύτερες επιλογές, κάτι που αναμένεται να φανεί σύντομα στην εξέλιξη της αγωνιστικής σεζόν.

Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού θα μιλήσει στους παίκτες του για ν’ αναλύσουν τι δεν έγινε σωστά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Για να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο ΟΑΚΑ και το κυριότερο για να περάσει το μήνυμα πως όλοι οι παίκτες υπολογίζονται για την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.