Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης προς ανακούφιση των αγροτών μίλησε, μεταξύ άλλων, μέσα από την εκπομπή One Line ο υφυπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας σχολιάζοντας τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με το «καλημέρα» από το χαλάζι στα Τρίκαλα, στάθηκε έντονα στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Με τις αλλαγές στο κλίμα έχουμε κάθε χρόνο πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεπώς περισσότερα προβλήματα» τόνισε και συμπλήρωσε πως «η κλιματική αλλαγή μας χτυπάει την πόρτα».

Στη συνέχεια αποκάλυψε δυο μέτρα της κυβέρνησης για τη βοήθεια των αγροτών. Πρώτο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «μετά από συνεννόηση με τον Μάκη Βορίδη και τον Κωστή Χατζηδάκη δίνουμε παράταση στους αγρότες για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για αγροτικό τιμολόγιο μέχρι το τέλος τους χρόνου».

Δεύτερον, «δίνεται η δυνατότητα σε αγρότες που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ, είτε είχαν ρύθμιση, είτε τώρα χρωστούν και τους έχει έρθει ειδοποίηση διακοπής να πάνε στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και να κάνουν νέα ρύθμιση».

Αναφορικά με τη υπόθεση της Novartis είπε πως «όλοι οι Έλληνες θέλουν να δουν τι πραγματικά έγινε στην υπόθεση Novartis». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «δεν πιστεύω ότι τέτοια θέματα θα πρέπει να είναι στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας». «Αυτό που έχει ανάγκη ο Έλληνας είναι αυτό που έχει γίνει. Μια αλλαγή στην οικονομία που σε πολλούς έχει φέρει αλλαγή στην καθημερινότητά τους» συμπλήρωσε.

«Όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε, αυτό είναι ένα ξεκίνημα. Για μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε αυτό το επιτυχημένο ξεκίνημα με δράσεις που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της οικονομίας». «Θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη για θέσεις εργασίας, αλλά για να αρχίσουν σιγά σιγά να ανεβαίνουν οι αμοιβές» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr