Η Άρσεναλ δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση τελευταία και το απέδειξε και κόντρα στην Άστον Βίλα, καθώς επικράτησε με 3-2 και με τη ψυχή στο… στόμα. Τσέιμπερς και Ομπαμεγιάνγκ έδωσαν τη νίκη στους «κανονιέρηδες» και βαθμολογική ανάσα, καθώς πλέον βρίσκονται στην 4η θέση με 11 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η Άστον Βίλα ήταν καλύτερη και άξιζε το γκολ. Και τα κατάφερε! Ο ΜακΓκιν σκόραρε στο 20′ και »πάγωσε» το Emirates για το 0-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Άρσεναλ έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 41′ εξαιτίας αποβολής του Μέιτλαντ-Νάιλς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα και ισοφάρισε με τον Πεπέ 59′, αλλά ένα λεπτό αργότερα οι «χωριάτες» πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Ουέσλεϊ. Ωστόσο οι παίκτες του Ουνάι Έμερι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν μία επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Ο Τσέιμπερς στο 81′ και ο Ομπαμεγιάνγκ στο 84′ έδωσαν μία σημαντική νίκη στην Άρσεναλ, η οποία πλέον βρίσκεται στην 4η θέση με 11 βαθμούς, με την Άστον Βίλα να είναι 18η (ζώνη υποβιβασμού) με 4 πόντους.