Ο Μιγκέλ Καρντόσο έφυγε από την ΑΕΚ πριν καν βγει ο Αύγουστος ωστόσο η ζημιά που προκάλεσε στην Ενωση είναι αρκετά μεγάλη. Όχι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό όπου ουσιαστικά άφησε εκτός Ευρώπης την ομάδα ενώ έχασε και από την Ξάνθη στην πρεμιέρα αλλά όπως αναφέρει η «Live Sport» διαπιστώθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα στα εργομετρικά που έγιναν στους παίκτες.

Πολλοί εξ αυτών εμφανίστηκαν με υψηλές τιμές στο γαλακτικό οξύ κάτι που σημαίνει πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων» ήταν στα όρια της κόπωσης. Αυτό γιατί η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας γαλακτικού οξέως στους μύες ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης, προκαλεί μια αίσθηση δυσφορίας στο σημείο του σώματος που καταπονείται, κυρίως με τη μορφή έντονου καψίματος

Έτσι κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες, ο Νίκος Κωστένογλου και το επιτελείο του έδωσαν πολύ μεγάλη βάση σε αυτό το κομμάτι και εκτιμάται πως μέσα σε λίγες εβδομάδες και με την καθημερινή δουλειά που γίνεται πλέον, οι παίκτες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.