Για το πολυσυζητημένο θέμα των Εξαρχείων και τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, για την περίοδο της δημαρχίας του στο δήμο Αθηναίων, για την υπόθεση της Novartis, καθώς και για το ΚΙΝΑΛ, μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Κληθείς να σχολιάσει την απομάκρυνση του «ΚΕΠ Ρουβίκωνα» από τα Εξάρχεια υπογράμμισε πως «αν δεν έχεις τη βοήθεια της αστυνομίας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πόσο μάλλον να σηκώσεις ένα ολόκληρο κοντέινερ».

Ti Μάλιστα συνέκρινε τις κινήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σήμερα με τις εποχές που ήταν εκείνος δήμαρχος υπογραμμίζοντας πως «στις αρχές με το κ. Δένδια κάναμε πράγματα, μεταγενέστερα με την απουσία της αστυνομίας δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

«Η πόλη πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα» συμπλήρωσε και κατέληξε χαριτολογώντας πως τα Εξάρχεια «δεν είναι, όμως μπορούν να γίνουν Μονμάρτη, θα πάει και το μετρό και θα αλλάξει το κλίμα».

Αναφορικά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είπε πως δεν ήθελαν να προχωρήσει για να έχουν τα υπερπλεονάσματα και να μπορέσουν να τα μοιράσουν. «Ακόμα και οι δήμοι που κάναμε οικονομία και είχαμε λεφτά δεν μπορούσαμε, υπάρχει νομοθεσία στο επίπεδο των προμηθειών και των δημοσίων έργων που είναι απαγορευτικοί» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «ο πολίτης πρέπει να περιμένει απλούστευση στο νέο νομοσχέδιο που έρχεται».

Μιλώντας για τις δύο θητείες του ως δήμαρχος Αθηναίων, είπε αυτό που θα άλλαζε ήταν ότι θα έδινε ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην καθημερινότητα, χωρίς να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αποκάλυψε, δε, ότι γράφει βιβλίο για την περίοδο της δημαρχίας του. Όσον αφορά στην υπόθεση της Novartis υπογράμμισε ότι σηκώνει μεγάλη συζήτηση ο τρόπος αντιμετώπισής της, για να συμπληρώσει πως από τις εξεταστικές δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Συμπλήρωσε, επίσης, πως πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά τον φάκελο. Εφόσον υπάρχει ποινικό αδίκημα που πρέπει να εξετάσει η βουλή, να το εξετάσει.

Τέλος, ερωτηθείς αν το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και δέχεται πίεση και από τα δύο, απάντησε πως «κάθε κόμμα το οποίο βρίσκεται μεταξύ δύο άλλων κομμάτων υφίσταται μια πίεση. Πρέπει εμείς να βάλουμε την δικιά ημερήσια διάταξη στα πράγματα και να προσχωρήσουμε. Υπάρχει ένα χώρος στο κέντρο που πάει να τον καλύψει ο Μητσοτάκης, αλλά και ο κ. Τσίπρας» τόνισε και κατέληξε πως «ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει να απαλλαγεί από τα σύνδρομα του κινηματικού ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Μητσοτάκης πέρα από τα πρόσωπα να προσπαθήσεις να κάνει πολιτική κέντρου. Γιατί εγώ βλέπω με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο να είναι μια κλασική συντηρητική πολιτική».

Πηγή: onetv.gr