Στην δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο, θα φιλοξενηθούν οι 269 μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι και 98 παιδιά, οι οποίοι απομακρύνθηκαν κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αχαρνών.

Το πρωί της Πέμπτης, υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε εκκένωση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια, στα οποία διέμεναν οικογένειες μεταναστών στην Αχαρνών.

Οδηγήθηκαν αρχικά στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, ενώ πρόκειται να μετακινηθούν με λεωφορεία στο κέντρο Φιλοξενίας στην Αχαρνών.

Ήδη στην δομή φιλοξενίας έχουν μεταφερθεί 118, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ καθ’ οδόν είναι άλλοι 73 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Τι βρήκαν οι Αρχές  

Μετά το τέλος της επιχείρησης εκκένωσης, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε ανακοίνωση τύπου παρουσιάζοντας πόσοι πρόσφυγες ζούσαν μέσα στα δύο κτίρια, καθώς και τα αντικείμενα που κατάσχεσαν.

Ειδικότερα εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22:

  • βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ
  • ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ:

  • βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ
  • κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Δήμαρχος Κορινθίων: Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση

«Ήρθα στο στρατόπεδο με το Διευθυντή Ασφαλείας για να δω και να έχω αντίληψη για τις συνθήκες που θα έχουν οι καινούργιοι μετανάστες 60 τον αριθμό, που ήρθαν στην Κόρινθο.

»Είναι ανοιχτή δομή, είναι ελεύθερη η φωτογράφηση και η επίσκεψη στο χώρο, μπορείτε να δείτε και εσείς πως δεν είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, είναι σκηνές, δεν είναι τολ όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

»Είναι πρόχειρη κατασκευή, υπάρχουν χημικές τουαλέτες, μια βρύση με πόσιμο νερό.

»Εκείνο που είναι σημαντικό και το είδα, είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι εδώ.

»Μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση. Αρα τα παιδιά, που είναι αρκετά, το 1/3 είναι μικρά παιδιά, δεν θα χρειαστούν σχολεία ή να βρουν εργασία αυτοί οι μετανάστες».