Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την φετινή σεζόν, μετρώντας 8 νίκες (συνεχόμενες) και 1 ισοπαλία έπειτα από 9 παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το σύνολο αγώνων έχουν σκοράρει 20 φορές (2,1 γκολ ανά ματς), ωστόσο αυτό που κάνει την διαφορά μέχρι στιγμής φέτος είναι η άμυνα, με τους Πειραιώτες να έχουν δεχθεί μόλις 1 τέρμα (από την Κράσνονταρ στη Ρωσία) από τις 23 Ιουλίου μέχρι και σήμερα.

Κάτι που επισήμανε και ο Γκιγιέρμε σε δηλώσεις του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη μας διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η άμυνα», θεωρώντας πως το εντυπωσιακό αυτό ξεκίνημα, οφείλεται κατά βάση στο γεγονός πως η ομάδα του δεν επιτρέπει στους αντιπάλους της να παραβιάζουν την εστία του Ζοσέ Σα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός διατηρεί την καλύτερη άμυνα από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League και φυσικά από τις κορυφαίες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αντίστοιχο παθητικό με τους Πειραιώτες έχει η Ίντερ, ωστόσο έχει δώσει έως τώρα μόλις 3 παιχνίδια στη σεζόν, όλα για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Αμέσως μετά, με 2 γκολ παθητικό ακολουθούν οι Σλάβια Πράγας σε 11 παιχνίδια, η Μπενφίκα σε 5, η Παρί Σεν Ζερμέν σε 5, ενώ 3 τέρματα έχει δεχθεί η Γιουβέντους σε αντίστοιχο αριθμό αγώνων, όλοι για την Serie A. Στη συνέχεια και με 4 γκολ παθητικό συναντάμε τις Λιόν (4 ματς), Ζενίτ (9 ματς), Λίβερπουλ (5 ματς), Βαλένθια (4 ματς) και Ατλέτικο Μαδρίτης (4 ματς).

Όσον αφορά τις ομάδες που συνθέτουν τον 2ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτόν δηλαδή που συμμετέχει ο Ολυμπιακός, η Τότεναμ έχει δεχθεί 6 γκολ σε 5 παιχνίδια στην Premier League, η Μπάγερν 4 έπειτα από ισάριθμους αγώνες στην Bundesliga, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχει 12 τέρματα παθητικό σε 14 ματς για το σερβικό πρωτάθλημα και τα προκριματικά του Champions League.