Oι «κόκκινοι» του Μέρσεισαϊντ επικράτησαν με 3-1 της Νιούκαστλ με ανατροπή και έκαναν το 5/5 στο πρωτάθλημα. Ο Βίλεμς «πάγωσε» το Άνφιλντ στο 7′, αλλά με δύο γκολ του Μανέ στο 28′ και το 40′ και ένα του Σαλάχ στο 72′, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ… καθάρισε τη Νιούκαστλ.

Στο 7′ ο Ατσού πήρε την μπάλα από τον άξονα, έδωσε αριστερά στον Βίλεμς, ο οποίος απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και… εκτέλεσε τον Άντριαν για το 0-1 των «καρακαξών». Στο 27′ η Λίβερπουλ ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μάτιπ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση.

Ο Ρόμπερτσον έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και έδωσε στον Μανέ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε 1-1. Το προβάδισμα για τη Λίβερπουλ δεν άργησε να έρθει. Πιο συγκεκριμένα το 2-1 έγινε στο 40′. Ο Φιρμίνο έκανε κάθετη πάσα στον Μανέ, ο τερματοφύλακας Ντουμπράβκα έκανε κακή έξοδο και ο Σενεγαλέζος επιθετικός σε κενή εστία διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου: 2-1.

Η Νιούκαστλ έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο με τον ρυθμό να παραμένει βέβαια σε χαμηλά επίπεδα. Το τελικό 3-1 έγινε στο 72′. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έκανε ένα καταπληκτικό τακουνάκι-ασίστ στον Σαλάχ, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση, «κλειδώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τη νίκη της Λίβερπουλ.