Ανακοίνωση για την πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης Novartis εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι όσοι ευθύνονται για το σκάνδαλο Novartis, ενορχηστρώνουν και τη συγκάλυψή του.

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά ακόμα και να στήσει ειδικά δικαστήρια «για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την είδηση ότι ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση, διαβίβασε το φάκελο της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, καθώς έχει στα χέρια του καταθέσεις που αναφέρονται ονομαστικά στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στους οποίους σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις αποδίδονται παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.

Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία.