Την ήττα από τους Λούκας Κούμποτ και Μάρτσιν Ματκόφσκι με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1) γνώρισαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης, με τους Πολωνούς να κερδίζουν με 2-1 το tie με την Ελλάδα και να «σφραγίζουν» ουσιαστικά την πρώτη θέση στον όμιλο, για την 3η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

Το έργο της ελληνικής ομάδας ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο, καθώς είχαν απέναντί τους τον Λούκας Κούμποτ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη στα διπλά.

Οι αθλητές μας, ωστόσο, πάλεψαν και έφτασαν πολύ κοντά σε μία σπουδαία νίκη. Οι Ελληνες τενίστες πήραν το πρώτο σετ με 6-3 και έχασαν το δεύτερο με 6-4, κάνοντας διπλό λάθος στον πιο κρίσιμο πόντο. Στο τρίτο σετ μίλησε η εμπειρία του Κούμποτ, με τους Πολωνούς να σπάνε δύο φορές το σερβίς της ελληνικής ομάδας και να παίρνουν τη νίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Καμίλ Μάχρζακ, ενώ στο δεύτερο ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Χούμπερτ Χουρκάς με 2-0 σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το tie. Στο διπλό, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, οι Πολωνοί είχαν τον έμπειρο Κούμποτ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Η γαλανόλευκη μετά την ήττα στο tie με την Πολωνία, ξεχνάει την πρώτη θέση του ομίλου και αύριο θα παλέψει με το Μονακό για τη δεύτερη, που δίνει επίσης την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II, που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020. Αντίθετα, η ηττημένη θα τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου και θα διεκδικήσει την παραμονή της στην 3η κατηγορία το Σάββατο, απέναντι στη χειρότερη ομάδα του άλλου ομίλου.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1) ΠΟΛΩΝΙΑ 2-0 (5-1)

2) ΕΛΛΑΔΑ 1-1 (4-2)

3) ΜΟΝΑΚΟ 1-1 (3-3)

4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 0-2 (0-6)

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (13/09):

11:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΜΟΝΑΚΟ

11:00 ΠΟΛΩΝΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ