Για το περιστατικό που έγινε θέμα συζήτησης και αντιδράσεων σχετικά με την αποβολή μαθήτριας από σχολείο της Κύπρου επειδή δεν έβγαλε την μαντίλα όταν της ζητήθηκε, μίλησε ο Πρόεδρος του συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, Γιώργος Ιωσιφίδης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο».

Ιωσιφίδης για την μετάθεση του Διευθυντή: Υπήρχε κίνδυνος αναταραχών

Ο Γιώργος Ιωσιφίδης εξέφρασε την λύπη του για την μετακίνηση του πρώην Διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, κ. Λοίζου Σέπου.

«Δεν θέλω να προσωποποιήσω τον κ. Σέπο. Έχουμε έκτακτη συνεδρία σήμερα. Μας έχει στεναχωρήσει η μετάθεση του συναδέλφου σε άλλο σχολείο.Δεν ξέρουμε για το αποτέλεσμα του πορίσματος αλλά υπήρχε κίνδυνος αναταραχών. Εάν φτάσουμε στο σημείο να αφήσουμε το μήνυμα ότι οι Διευθυντές είναι αναλώσιμοι γιατί κάποιοι διαφωνούν, εμείς οι Διευθυντές θα φοβόμαστε να δράσουμε», εξήγησε ο κ.Ιωσιφίδης, ο οποίας ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται μόνο στο περιστατικό με την μαντίλα, αλλά και στο σχολείο στην Πόλη Χρυσωχούς.

Πρόσθεσε πως, «όταν κινδυνεύουμε τόσο εύκολα θα φοβόμαστε, δεν θα μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε μαθητές που μπορούν να σου δείχνουν πως θα διαμαρτυρηθούν και θα σε διώξουν. Θα πρέπει να εξετάσουμε με ποιο τρόπο γίνονται οι προαγωγές στην εκπαίδευση».

Όσον αφορά το θέμα της μαντίλας, ο πρόεδρος των Διευθυντών ανέφερε πως, «ούτε το συμβάν έπρεπε να συμβεί και από το σχολείο έπρεπε να γίνουν πιο λεπτοί χειρισμοί, όμως το θέμα είναι μεγάλο. Δεν είμαστε όμως η μόνη χώρα που ταλανίζεται από αυτές τις ερμηνείες, κατά πόσον η προβολή των θρησκευτικών συμβούλων σε μια χώρα με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα, αυτό προκαλεί προβλήματα».

Το συμβάν με την μουσουλμάνα μαθήτρια

Όλα ξεκίνησαν μόλις η μουσουλμάνα μαθήτρια προσήλθε στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στο Στρόβολο με την παραδοσιακή μαντήλα. Η συγκεκριμένη, είναι τελειόφοιτη και διαμένει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η μαθήτρια όταν εισήλθε στο σχολείο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο Κύπρου», ο διευθυντής χωρίς να την καλημερίσει, την ρώτησε αν είναι μαθήτρια και αφού του απάντησε καταφατικά της είπε να περάσει έξω από το σχολείο να αφαιρέσει την μαντίλα και να επιστρέψει. Η μαθήτρια εξήγησε στον διευθυντή πως φοιτά στο σχολείο τα τελευταία τρία χρόνια και δεν παρουσιάστηκε ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα με την ενδυμασία της.

Στη συνέχεια ο πατέρας της νεαρής επισκέφθηκε το σχολείο, προκειμένου να ζητήσει το λόγο εκδίωξης της μαθήτριας με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τον διευθυντή του σχολείου.

Οι μαθητές μάλιστα του σχολείο, καταγγέλλουν ρατσιστικό λόγο κατά την ομιλία του διευθυντή στη συγκέντρωση των μαθητών με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από