Πανικός προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε παραλία του Γραμμένου στην Παλαιόχωρα Χανίων, όταν το δηλητηριώδες και άκρως επικίνδυνο λεοντόψαρο εθεάθη στο νερό, σε πολύ ρηχά νερά μάλιστα, την ώρα που λουόμενοι και μικρά παιδιά απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο zarpanews.gr αμέσως, ένας νεαρός Χανιώτης, εργαζόμενος σε μπαρ της περιοχής, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρπαξε το ψαροντούφεκο του, πετυχαίνοντας το λεοντόψαρο και απαλλάσσοντας όσους βρέθηκαν στην παραλία από την επικίνδυνη παρουσία του.

Να σημειωθεί οτι η εξουδετέρωσή του μπορεί να επιφέρει κινδύνους και για τους επίδοξους ψαράδες εάν δεν έχουν την απαραίτητη γνώση, τεχνική και ευελιξία που χρειάζεται.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το λεοντοψάρο

Το είδος είναι καινούριο στις Ελληνικές θάλασσες και άκρως επικίνδυνο έως θανατηφόρο. Μετανάστευσε μέσω Σουέζ λόγω κλιματικής αλλαγής και αρχίζει να αναπτύσσει σημαντικούς πληθυσμούς καθώς δεν έχει φυσικούς εχθρούς.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια παρουσία γίνεται αντιληπτή στα νερά της περιοχής.

Ωστόσο, παρόλο που είναι δηλητηριώδες το ψάρι αυτό αποτελεί πολύ καλό μεζέ, αν ξέρεις τον τρόπο να το καθαρίσεις – μαγειρέψεις σωστά.

Ανέφεραν μάλιστα ότι προηγούμενη φορά καθάρισαν και έπειτα γάστρωσαν το ψάρι (ειδική τεχνική μαγειρέματος σε γάστρα με θαλασσινό νερό ντομάτες κρασί και μπαχαρικά) για να βγουν όλα του τα αρώματα.