Το BMW Vision M NEXT εκτίθεται από σήμερα στη Φρανκφούρτη, το πρωτότυπο μοντέλο που ενσαρκώνει το μέλλον της οδηγικής εμπειρίας BMW. Το πλήρως ηλεκτρικό BMW Vision iNEXT ενσαρκώνει κυρίως μία εμπειρία βασισμένη στη φιλοσοφία EASE, αποτυπώνοντας πώς η αυτόνομη οδήγηση θα μεταμορφώσει τη ζωή στο αυτοκίνητο.

Είναι ένα προηγμένο plug-in υβριδικό σπορ αυτοκίνητο με σύστημα κίνησης Power PHEV  με δυνατότητα επιλογής μεταξύ ηλεκτρικής all-wheel drive οδήγησης και καθαρής πίσω κίνησης, είτε με αμιγή ηλεκτροκίνηση ή με την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου, τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα. Αποδίδει 600 ίππους και επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 km/h σε μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Το αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία έως 100 km στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα, ώστε οι περισσότερες διαδρομές να ολοκληρώνονται με μηδενικούς ρύπους, σε αστικές περιοχές και όχι μόνο.

Με μοναδικές σπορ αναλογίες, χαμηλωμένο αμάξωμα, σφηνοειδή σιλουέτα, πόρτες gullwing (φτερά γλάρου) και ‘εκλεπτυσμένο’ πίσω τμήμα, το BMW Vision M NEXT καταφέρνει να συνδυάσει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία για δυναμικές επιδόσεις με βιώσιμη οδηγική απόλαυση. Μέσα στην καμπίνα, πρωτοποριακές τεχνολογίες επισύρουν την προσοχή του οδηγού στα όσα συμβαίνουν στο δρόμο. Η φιλοσοφία “focus logic” προάγει την ‘προσοχή’ του οδηγού BMW στο επόμενο επίπεδο, προσαρμόζοντας την απεικόνιση πληροφοριών στις μεταβαλλόμενες οδηγικές συνθήκες. Καθώς το όχημα επιταχύνει, οι ενδείξεις αλλάζουν γρήγορα στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού και προβάλλονται κυρίως σε πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση.