Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο που ήταν τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τουλάχιστον θα παίξει στο Προολυμπιακό Τουρνουά διεκδικώντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Καταρχάς,  πρέπει να αναφερθεί πως συνολικά στο μπασκετικό Ολυμπιακό Τουρνουά θα συμμετάσχουν 12 ομάδες. Από τις 12, ξέρουμε σίγουρα τις 5 και αυτές είναι οι: ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Νιγηρία, Ιράν.

Επίσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάνε απευθείας και οι 2 ευρωπαϊκές ομάδες που θα τερματίσουν ψηλότερα, από τις συνολικά 5 που έχουν παραμείνει στο Παγκόσμιο (Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία). Οι άλλες 3 που θα τερματίσουν χαμηλότερα θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Στο Προολυμπιακό βρίσκονται ήδη σίγουρα οι εξής 13 ομάδες: Ελλάδα, Λιθουανία, Ιταλία, Βραζιλία, Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Τυνησία, Τουρκία και Καναδάς.

Δείτε αναλυτικά τις 5+2 ομάδες που είναι ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Νιγηρία, Ιράν (και οι δύο καλύτερες από Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία)

Δείτε αναλυτικά τις 13+3 ομάδες που είναι ήδη στο Προολυμπιακό Τουρνουά:

Ελλάδα, Λιθουανία, Ιταλία, Βραζιλία, Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Τυνησία, Τουρκία, Καναδάς (και οι τρεις χειρότερες από Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία)