«Παραμένω αντισυστημικός» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει κατεστημένο στις μέρες μας».

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της στο CNBC επιτίθεται στον «νεοφιλέλευθερο» Κυριάκο Μητσοτάκη που «θέλει να διαπραγματευτεί για κάτι που πετύχαμε χωρίς διαπραγματεύσεις» όπως λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο ζήτημα των πλεονασμάτων.

Ο κ. Τσίπρας μιλά για τους κινδύνους και το μέλλον της Ευρώπης και απαντά οργισμένα σε όσους συγκρίνουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τον λαϊκισμό του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Διότι πιστεύω ότι δεν είναι λαϊκισμός να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα του λαού σου […] Αυτό είναι δημοκρατία, δεν είναι λαϊκισμός. Αντίθετα, λαϊκισμός είναι να βυθίζεις τους πολίτες σου στο μίσος, να διαιρείς την κοινωνία και να δίνεις μάχες χωρίς να στοχεύεις σε ρεαλιστικές αποφάσεις. Θεωρώ πως αυτό κάνει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον. Δυστυχώς, το Brexit ήταν μία κακή επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις»

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διαπραγματευθεί για κάτι που πετύχαμε χωρίς διαπραγματεύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο CNBC, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του ετήσιου φόρουμ του European House Ambrosetti.

«Εμείς είχαμε μία στρατηγική και αποδείξαμε σε όλους ότι μπορούσαμε να πετύχουμε. Ανακτήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, είχαμε για τρία συνεχόμενα χρόνια μεγάλα πλεονάσματα. Επιστρέψαμε στην ανάπτυξη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία δεν αποδέχθηκε την πρόταση και θέλει να διαπραγματευθεί κάτι που εμείς είχαμε πετύχει χωρίς διαπραγματεύσεις».

«Ψάχνει να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις μέσα από την αύξηση των στόχων για τα πλεονάσματα. Διότι πιστεύει στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που ήταν στον πυρήνα των μνημονίων», προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.