Μαζί στη μάχη για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ρίχνονται η Ελλάδα και η Πολωνία σύμφωνα με την Bild.

Τι αναφέρει η γερμανική εφημερίδα

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων άνοιξε μετά τη συνάντηση δύο εκπροσώπων των δύο χωρών, προ ημερών, στην πολωνική Βουλή, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα του προέδρου της ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα και του Πολωνού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος PiS, Αρκάντιους Μούλαρτσικ.

Η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο ότι «Οι Πολωνοί κι οι Έλληνες θέλουν πάνω από ένα δισ. ευρώ από μας» αναφέρεται στη συνάντηση των δύο πολιτικών, με βασικό θέμα συζήτησης την εξέταση των όσων έχουν γίνει τόσα χρόνια από τις δύο χώρες για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Μετά την συνάντηση ο Μούλαρτσικ ανέφερε πως για μία σωστή αποζημίωση, πρέπει η Πολωνία και η Ελλάδα να μπουν στην… μάχη.

Ανοιχτό το ζήτημα πως θα διαμορφωθεί η ελληνο-πολωνική συνεργασία

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είχε καλέσει τον Ιούνιο με ρηματική διακοίνωση το Βερολίνο σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ανάλογες απαιτήσεις προβάλλει και η Βαρσοβία, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της οποίας θα παρουσιάσει σύντομα το πόρισμά της.

Πάντως ανοικτό παραμένει ακόμη το ζήτημα για το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η ελληνο-πολωνική συνεργασία, δεδομένου και του ότι η Πολωνία δεν έχει εκφράσει ακόμη επίσημα, παρά μόνον προφορικά, τις απαιτήσεις της.