Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως η σημερινή ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας προκειμένου να τελειώσει η αντιπαράθεση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε πως η ανταλλαγή κρατουμένων συμφωνήθηκε με το ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Ο Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα προκειμένου «να τελειώσει αυτός ο φρικτός πόλεμος», αναφερόμενος στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Πριν από λίγο τα αεροπλάνα που μετέφεραν ουκρανούς και ρώσους κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων είχαν προσγειωθεί στο Κίεβο και στη Μόσχα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

- Στο νοσοκομείο Γερμανός τουρίστας που τραυματίστηκε σε βουτιά στη θάλασσα στην Χαλκιδική
- Εφιαλτικό 24ωρο με 50 πυρκαγιές: Πρόστιμα «μαμούθ» και 213 συλλήψεις – Ποιες περιοχές είναι σε Red Code
- Οι ΗΠΑ διερευνούν το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής σε ιρανικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της CIA στη Μέση Ανατολή







