Η Εθνική μας ομάδα υπέστη αναπάντεχη ήττα από τη Βραζιλία και πλέον η πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 δυσκολεύει.

Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στο ματς με τη Βραζιλία λέγοντας ότι η τελευταία φάση με τις βολές δεν είναι ο μοναδικός λόγος της ήττας της Εθνικής, αλλά αυτό που άφησε πικρία σε όλους είναι ότι χάθηκε μία διαφορά 17 πόντων που είχε «χτίσει» η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο 29χρονος γκαρντ τόνισε επίσης ότι το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στον αγώνα κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, ενώ πλέον οι παίκτες και ο προπονητής ξέρουν τι πήγε λάθος και θα προσπαθήσουν να το διορθώσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σλούκας:

«Σίγουρα θέλει τύχη. Ήταν δώρο από τους Βραζιλιάνους εκεί που μου κάνουν φάουλ, αφού θα μπορούσαν και να μην το σφυρίξουν. Η τελευταία φάση δεν είναι το παιχνίδι. Η πικρία είναι ότι πετάξαμε μια διαφορά 17 πόντων. Κακές επιλογές στην επίθεση, τους δώσαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Μπήκαμε στο δικό τους παιχνίδι.

Οι εικόνες που έχουμε από τα φιλικά είναι διαφορετικές. Όλες οι ομάδες είναι προετοιμασμένες. Είδατε ότι η Βραζιλία έπαιζε με τέσσερις πίσω. Ξέρουν πώς να μας αντιμετωπίζουν, τώρα πρέπει να βρούμε εμείς τις λύσεις.

Εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε πρώτα από όλα τη Ν. Ζηλανδία και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Συζητήσαμε μαζί, ξέρουμε τι κάναμε λάθος. Αύριο είναι ένα διαφορετικό ματς. Είναι μία τρελή ομάδα, που σουτάρει ασύστολα. Από εμάς εξαρτάται, όπως εξαρτιόταν από χθες. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο.

Η άμυνα είναι σημαντική για μας, αφού από εκεί προέρχεται και το επιθετικό μας παιχνίδι. Αρχής γενομένης από αύριο πρέπει να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας».