Αυξημένα θα είναι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας στην έναρξη της 84ης ΔΕΘ.

Μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο αντιδράσεων αντιεξουσιαστών για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ πρώτο μέλημά της είναι η προστασία του campus στο ΑΠΘ.

Φρούριο η ΔΕΘ- Συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, φέτος ο αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετέχουν στα μέτρα τάξης θα κυμανθεί από 3.000-3500.

Οι δυνάμεις από Αθήνα αναμένεται να είναι κατά τα 2/3 μειωμένες σε σχέση με πέρσι, καθώς είναι αναγκαία η παραμονή τους στα Εξάρχεια, όμως θα διατεθούν όλες οι δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας.

Οι συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι καθημερινές με το τελικό πλάνο των μέτρων φύλαξης να μην διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο χάρτης των πορειών

Οι κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη.

Το πρωί στις 08:00 αναμένεται να ξεκινήσει η Πανελλαδική Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Το απόγευμα της Παρασκευής και στις 18:00 στον Λευκό Πύργο θα έχουν την καθιερωμένη διαμαρτυρία τους οι ένστολοι (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί).

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να επιδοθεί το Ψήφισμα με τα αιτήματα στον αρμόδιο Υφυπουργό.

Οι συγκεντρώσεις

Το απόγευμα του Σαββάτου και την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ έχουν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις:

  •  Συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  •  Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 18:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Συλλαλητήριο εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών στις 18:00 στην Καμάρα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από