Η τελευταία πράξη του δράματος στον Αλμυρό Βόλου αναμένεται να «παιχτεί» σήμερα, Τρίτη, καθώς θα τελεστεί η κηδεία της 13χρονης κοπέλας η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι καθώς και ολόκληρη η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό της 13χρονης και ζητούν επιτακτικά εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία, ενώ την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Δύο πραγματογνώμονες ανέλαβαν να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος και ένα από τα πρώτα πράγματα που αναμένεται να ελέγξουν είναι το αν τα μηχανήματα του λούνα παρκ έχουν ισχύ έως 15 ίππους, όπως ορίζει ο νόμος και όπως δηλώνουν τα δικαιολογητικά που υπέγραψε ο μηχανικός και κατέθεσε η 73χρονη ιδιοκτήτρια στο Δήμο Αλμυρού, προκειμένου να πάρει την απαιτούμενη άδεια.

Φως στα κενά στις παραλείψεις αλλά και στον τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των παιχνιδιών που αναπτύσσουν μάλιστα μεγάλες ταχύτητες ρίχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται διαρκώς, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει η κατάθεση του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού.

Πρόκειται για έναν 32χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα. Ηταν ο άνθρωπος που χειριζόταν το μοιραίο παιχνίδι του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί», στο οποίο διασκέδαζε η άτυχη 13χρονη, όταν εκσφενδονίστηκε, καρφώθηκε στη μεταλλική βάση άλλου παιχνιδιού και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου του που μίλησε στο in.gr «ο 32χρονος είναι συγκλονισμένος και δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, διότι δεν έκανε κάποιο χειρισμό που να προκάλεσε το περιστατικό αυτό». Οπως αποκαλύπτει μάλιστα, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού προκειμένου να δώσει την κατάθεσή του για το τραγικό περιστατικό.

«Ξεπέρασε το πρώτο σοκ και είναι έτοιμος να καταθέσει» υπογραμμίζει ο κ. Χρήστος Νάστος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα αποδειχτεί πως ο χειριστής ήταν κατάλληλος, ενώ και το μηχάνημα διέθετε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ερωτώμενος γιατί τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 32χρονος υποστήριξε πως τρομοκρατήθηκε. «Πανικοβλήθηκε και θεωρούσε ότι στην αστυνομία θα βρισκόταν η οικογένεια του παιδιού και θα τον λίντσαραν. Όταν βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα, του ζήτησα να προσέλθει αυθορμήτως και αυτοβούλως διότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα».

Τι έδειξε η νεκροψία

Στο μεταξύ, βγήκαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας της άτυχης κοπέλας, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατός της επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα.

Συγκεκριμένα, η νεκροψία-νεκροτομή έγινε στη Θεσσαλονίκη και τα κατάγματα και οι κακώσεις προήλθαν αφού η 13χρονη εκσφενδονίστηκε από μεγάλο ύψος, ενώ βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί» στο λούνα παρκ.

Επιδεινώθηκε η υγεία του πατέρα της

Ο πατέρας της 13χρονης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, ωστόσο το πρωί της Δευτέρας εμφάνισε επιπλοκές και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τι δηλώνει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Την ίδια ώρα, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ δήλωσε τη συμπαράστασή της στην οικογένεια της 13χρονης, σημειώνοντας πως και η ίδια έχει χάσει ένα παιδί.

«Είμαι μία μάνα που έχει χάσει μια κόρη 32 ετών. Συμπαραστέκομαι με όλη μου την ψυχή, με όλο το ήθος, δίπλα στους ανθρώπους που χάσανε το παιδί τους. Αν τώρα μπροστά σε μια ψυχή που χάθηκε, θα εξετάσουμε φταίει η Π. ή δε φταίει; Μη σπιλώνουμε την ψυχή του παιδιού. Θα έρθει η ώρα η κατάλληλη, που θα πρέπει είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε να αποδείξουμε την ενοχή μας ή την αθώωσή μας. Ας σεβαστούμε το πένθος των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά.

«Το πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου. Είμαι μάνα, μου σκότωσαν μία κόρη 32 ετών. Οι εγκληματίες είναι έξω… Είναι δυνατόν εγώ να γίνω εγκληματίας;  Ποτέ….Βάλτε δέκα χέρια στο Ευαγγέλιο» πρόσθεσε.