Στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τους αγώνες της γαλανόλευκης στο Davis Cup, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 11 έως 14 Σεπτεμβρίου ενσωματώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 21χρονος κορυφαίος Ελληνας τενίστας επέστρεψε στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο US Open και θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα στις μεγάλες μάχες του Davis Cup. Στη διάθεσή του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Χατζηνικολάου εκτός από τον Στέφανο (No 8 στον κόσμο), βρίσκονται επίσης ο Μιχάλης Περβολαράκης (Νο 461), ο Μάρκος Καλοβελώνης (Νο 713) και ο Πέτρος Τσιτσιπάς (Νο 1598), ο κατά δύο χρόνια μικρότερος αδερφός του Στέφανου.

Ο τεχνικός της γαλανόλευκης ενόψει των αναμετρήσεων, ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε προπονητή να είναι ομοσπονδιακός προπονητής και να θέτει τις υπηρεσίες του για τα χρώματα της πατρίδας του . Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί είναι η πρώτη μου συμμετοχή στην ομάδα του Davis Cup. Με την άφιξή μου υπήρξαν αλλαγές στην ομάδα ως προς τις συμμετοχές με την προσθήκη των δύο καλύτερων αντισφαιριστών που έχουμε, του Στέφανου Τσιτσιπά και του Μιχάλη Περβολαράκη. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

Πολύ σημαντικό κομμάτι για μια ομάδα δεν είναι μόνο οι παίχτες, αλλά και όλο το προπονητικό team. Θα έχω την τιμή να έχω στην ομάδα μου τον Χρήστο Φιωτάκη ως γυμναστή , τον Κώστα Περγαντη ως ψυχολόγο, τον Σάββα Πανάβογλου και Κωσταντίνο Τσιτσιπά ως φυσικοθεραπευτές και βέβαια τον Απόστολο Τσιτσιπά ως αρχηγό της ομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σπύρο Ζαννιά που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα του Davis Cup».

Καταλήγοντας, ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρει: «Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να μάθουν οι παίκτες μεταξύ τους να συνεργάζονται άρτια στο διπλό. Θα έχουμε όμως στο πλευρό μας το ελληνικό κοινό και θα είναι ένα μεγάλο όπλο για την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων αντισφαιριστών».