Μεγάλο διπλό πέτυχε η ΑΕΚ καθώς πέρασε από την Τρίπολη χάρη σε γκολ του Σιμόες στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, επικρατώντας του Αστέρα με 3-2. Η  εικόνα της Ένωσης ήταν εξαιρετική, και θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως ανέτρεψε τα δεδομένα και έφυγε από την Αρκαδία με τους τρεις βαθμούς, δείχνοντας πως το ματς με την Τραμπζονσπόρ δεν αποτελούσε ένα τυχαίο γεγονός, αλλά τον… μπούσουλα για το υπόλοιπο της χρονιάς της.

Η Ένωση πήρε μια νίκη-χρυσάφι στην Τρίπολη, καταθέτοντας ψυχή στο γήπεδο και έχοντας για ηγέτη της τον Λιβάγια. Που σκόραρε και έκανε στο γήπεδο τα πάντα

Ο Νίκος Κωστένογλου διατήρησε το 3-5-2 που είχαμε δει και στην Τραπεζούντα, τοποθετώντας αυτή τη φορά στο πλευρό των Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, τον Μπακάκη. Μια διάταξη που επιλέχθηκε προφανώς έπειτα και από το σκάουτινγκ του Αστέρα Τρίπολης, που αγωνίστηκε με τον ίδιο ακριβώς σχηματισμό.

Το ματς ξεκίνησε με… γκολ, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 3’ με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Ριέρα έκανε μια καταπληκτική κάθετη προς τον Λουίς Φερνάντες, με τον φορ της Τρίπολης να «εκτελεί» τον Μπάρκα για το 1-0, με σουτ στην κίνηση! Η Ένωση βρέθηκε από νωρίς στα… σχοινιά και αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να πιέσει.

Στο 11’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες, με το σουτ του Πορτογάλου μέσου να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο 15’ όμως θα έρθει το 1-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέρντε ο Ολιβέιρα θα σηκωθεί για την κεφαλιά, η μπάλα θα βρει και στο πόδι του και θα καταλήξει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, με την ΑΕΚ να φέρνει άμεσα το ματς στα ίσια!

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι δύο ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι τους, με στόχο να ελέγξουν το τέμπο και να πάνε το ματς εκεί που επιθυμούν.

Στο 36’ ο Ολιβέιρα θα «τσιμπήσει» ωραία την μπάλα από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, όμως θα… μπερδευτεί και δεν θα καταφέρει να πλασάρει. Ενώ δύο λεπτά μετά ο Αστέρας «απάντησε» με μια προσπάθεια του Ριέρα.

Στο 44’ η ΑΕΚ θα αγγίξει το δεύτερο γκολ, όμως ο Βέρντε θα νικηθεί από τον Παπαδόπουλο, στο κοντινό σουτ που επιχείρησε. Στην παραπάνω φάση προέκυψε και απώλεια για την ΑΕΚ, καθώς ο Ολιβέιρα αποχώρησε με τράβηγμα, με τον Αλμπάνη να τον αντικαθιστά πριν τελειώσει το πρώτο μέρος. Που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κάνει και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Γαλανόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Σιμάο. Η Ένωση φάνηκε να πατάει καλύτερα πάντως στο γήπεδο, κερδίζοντας μέτρα και ανακτώντας σιγά-σιγά τον έλεγχο του αγώνα.

Η ΑΕΚ θα απειλήσει την αντίπαλη εστία στο 56’, με ένα μακρινό σουτ του Σιμόες. Στο 60’ η ΑΕΚ θα χάσει τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Ο Λιβάγια… χόρεψε τον Φερνάντεθ, μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Ένωση είχε πάρει τα ηνία του ματς και στο 64’ έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ. Ο Αλμπάνης έβγαλε με μια κάθετη τον Βέρντε απέναντι στον Παπαδόπουλο, όμως ο Ιταλός δεν πλάσαρε καλά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 68’ ο Αστέρας έπαψε να έχει την τύχη με το μέρος του. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που δικαιούνταν, με τον Μάρκο Λιβάγια να εκμεταλλεύεται μία ακόμα εξαιρετική κάθετη του Αλμπάνη και να κάνει το 1-2! Το προβάδισμα της Ένωσης δεν κράτησε όμως για πολύ.

Στο 73’ ο Μπακάκης κράτησε τον Μπαράλες μέσα στην περιοχή, ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και ο φορ των γηπεδούχων το εκτέλεσε εύκολα, κάνοντας άμεσα το 2-2! Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε απρόβλεπτο, με την μπάλα να μεταφέρεται και στις δύο περιοχές.

Η ΑΕΚ κυνήγησε το γκολ όμως με πείσμα και το βρήκε στις καθυστερήσεις! Ο Παουλίνιο έκανε τη σέντρα, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-3 για τον Δικέφαλο, που απέδρασε από την Τρίπολη με μια μεγάλη νίκη.