Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εκείνο με τους περισσότερους ΝΒΑερς στην ιστορία των διοργανώσεων. Συνολικά 54 παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ, από 17 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστούν στην Κίνα. Ο αριθμός είναι αυξημένος συγκριτικά με το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν οι 45 παίκτες του ΝΒΑ, που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο της Ισπανία το 2014.

Πρώτο όνομα φυσικά είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο MVP του ΝΒΑ την περασμένη σεζόν, ο οποίος είναι και αυτός που ξεχωρίζει στο ειδικό της θέμα στην ιστοσελίδα της FIBA.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ, ο Ρούντι Γκομπέρ και ο Κέμπα Γουόκερ βρέθηκαν στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, ενώ η Γαλλία (Φουρνιέ, Μπατούμ, Ντιλίκινα, Πουαριέ, Γκομπέρ) και η Σερβία (Μπογκντάνοβιτς, Γκούντουριτς, Μπιέλιτσα, Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς) θα έχουν από πέντε ΝΒΑερς στις τάξεις τους.

Η Αυστραλία έχει τέσσερις παίκτες με εν ενεργεία συμβόλαια στο ΝΒΑ, δηλαδή τους Πάτι Μίλς, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Άαρον Μπέινς και Τζο Ίνγκλις. Η Ισπανία πάντα έχει σημαντικό αριθμό παικτών από το ΝΒΑ στην εθνική της και το φετινό καλοκαίρι δεν αποτελεί εξαίρεση με τους Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο και τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ στο ρόστερ.

Οι ομάδες με ΝΒΑερς δεν σταματάνε εδώ με τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Λιθουανία, την Νιγηρία και την Τουρκία να έχουν αρκετούς παίκτες του ΝΒΑ. Στη λίστα βρίσκεται και η Τσεχία, το Μαυροβούνιο και το Πουέρτο Ρίκο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως 103 παίκτες έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ ή έχουν γίνει ντραφτ. Πριν πέντε χρόνια στην Ισπανία και στο προηγούμενο Παγκόσμιο αγωνίστηκαν 93.