Τραγικό θάνατο στο Μπόντρουμ της Τουρκίας βρήκε μια 12χρονη Ρωσίδα, όταν της ρούφηξε το χέρι η αντλία νερού της πισίνας όπου κολυμπούσε.

Η Αλίσα Αντάμοβα έμεινε επί ένα τέταρτο της ώρας κάτω απ’ το νερό στην πισίνα του τετράστερου ξενοδοχείου Sunhill στο Μπόντρουμ της νοτιοδυτικής Τουρκίας, την ώρα που ο πατέρας της προσπαθούσε απεγνωσμένα μαζί με άλλους τουρίστες να την απελευθερώσουν από την αντλία.

Το κοριτσάκι απεγκλωβίστηκε τελικά μ’ ένα κομμάτι της αντλίας ακόμη κολλημένο στο χέρι του. Οι παραθεριστές κάλεσαν ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου έκανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη στο κορίτσι, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Αλλά δυστυχώς κατέληξε ένδεκα μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της τραγωδίας δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην πισίνα, ενώ παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις τους προς το προσωπικό να κλείσει τον διακόπτη της αντλίας, χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά μέχρι να συμβεί αυτό.

«Ο πατέρας της βούτηξε στην πισίνα και είδε το παιδί μας εγκλωβισμένο κάτω απ το νερό. Προσπάθησε να την τραβήξει, αλλά η αντλία είχε ρουφήξει το χέρι της. Φώναξε βοήθεια και με μαζί με άλλους επτά παραθεριστές έσπασαν τον σωλήνα και τράβηξαν την Αλίσα» δήλωσε συγκλονισμένη η μητέρα της μικρής.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν, τρία ανώτερα στελέχη του ξενοδοχείου έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την Τουρκία, ενώ η Ρωσία ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία.