Η Τότεναμ έκανε πέρυσι μια εντυπωσιακή χρονιά καθώς έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα από την Λίβερπουλ με 2-0. Η παρουσία βεβαίως των λονδρέζων στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης φανερώνει και τον βαθμό δυσκολίας που θα έχουν τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν οι ερυθρόλευκοι με την αγγλική ομάδα.

Είναι δεδομένο πως η Τότεναμ έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, έχοντας στον πάγκο της έναν εκ των κορυφαίων προπονητών, τον Μαουρίσιο Ποκετίνο. Ο Αργεντινός προπονητής έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά στους λονδρέζους και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας πέρυσι την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι και τον Άγιαξ.

Ο τρόπος μάλιστα που η Τότεναμ άφησε εκτός διοργάνωσης την Σίτι και τους Ολλανδούς ήταν εντυπωσιακός, με τους λονδρέζους ν’ αποδεικνύουν τις δυνατότητες που έχουν σαν ομάδα.

Ηγέτης της Τότεναμ είναι φυσικά ο Χάρι Κέιν, με τον Άγγλο επιθετικό να ξεχωρίζει στο πολύ δυνατό ρόστερ των πρωτευουσιάνων. Βέβαια δεν είναι μόνο ο Άγγλος επιθετικός καθώς η Τότεναμ έχει κι άλλους σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ της, όπως είναι ο Έρικσεν, ο Σον, ο Μόουρα αλλά και οι Εντομπελέ, Λο Σέλσο που αποκτήθηκαν το φετινό καλοκαίρι.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ομάδα του Ποκετίνο έχει και φέτος υψηλούς στόχους ενώ θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ομάδα του Λονδίνου αγωνίζεται πλέον στο νέο της γήπεδο, ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.