Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα αστέρια και η κλήρωση μόνο εύκολη δεν είναι, αφού τόσο οι πρωταθλητές Γερμανίας, όσο και η φιναλίστ της περσινής σεζόν Τότεναμ, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας θα βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών για τους ομίλους του UEFA Champions League 2019-2020.

Ας δούμε όμως το προφίλ των πρωταθλητών Γερμανίας, ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του δευτέρου ομίλου.

Η περσινή πορεία των Βαυαρών στο Champions League δεν είχε την κατάληξη που όλοι θα ήθελαν για ακόμα μία χρονιά, αφού στον δρόμο της έπεσε η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ.

Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Νίκο Κόβατς κράτησε έως και την στιγμή που η Ντόρντμουντ «δώρισε» ουσιαστικά το πρωτάθλημα στην Μπάγερν.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για τον τεχνικό της αντιπάλου του Ολυμπιακού, αφού το «νταμπλ» έφτασε στην Βαυαρία και η καρδιά του Κόβατς μπήκε ξανά στην θέση της.

Τέλος εποχής

Ο Κροάτης έμεινε, όμως υπήρξαν αρκετές αλλαγές, αφού οι «παλιοσειρές» Φρανκ Ριμπερί και Άριεν Ρόμπεν έφυγαν από το Μόναχο και μία νέα εποχή ξεκίνησε στις πτέρυγες της Μπάγερν. Ο πρώτος πήγε στην Ιταλία και την Φιορεντίνα, ο δεύτερος κρέμασε τα παπούτσια του.

Η παρακαταθήκη που άφησαν τεράστια, το ίδιο και οι αντικαταστάτες τους, που μπορεί να μην έχουν την ίδια εμπειρία, ωστόσο έχουν το νερό της ηλικίας και φυσικά αστείρευτο ταλέντο.

Ο λόγος φυσικά για τον Σέρτζ Γκνάμπρι και τον Κίνγκσλεϊ Κομάν, που η ταχύτητά τους αλλά και η μπάλα που παίζουν δημιουργούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν με την επιθετική γραμμή, εκεί όπου ο Τόμας Μίλερ και ο Λεβαντόφσκι (ανανέωσε έως το 2023) συνεχίζουν να «πυροβολούν» ακατάπαυστα. Επιπλέον ο νεαποκτηθής Ίβαν Πέρισιτς, θα δώσει ακόμα μία ιδέα εμπειρίας στο σύνολο του Κόβατς.

Πίσω από την επιθετική γραμμή τα πράγματα (ας επιτραπεί η έκφραση) ίσως γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα και ποιοτικά. Οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκορέτσκα και Τολισό «κόβουν και ράβουν», ενώ η ταχύτητα με την οποία μεταφέρουν την μπάλα από την μεσαία γραμμή στην επίθεση μοιάζει αδιανόητη.

Η μεταγραφή Κουτίνιο

Φυσικά δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει την τεράστια καλοκαιρινή μεταγραφή (ως δανεικός) των Βαυαρών, τον Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος άφησε για ένα χρόνο την Βαρκελώνη και πλέον η φανέλα της Μπάγερν με το «10» κοσμεί την πλάτη του.Η ποιότητά του και φυσικά η εμπειρία του και η κλάση του, ανεβάζει ακόμα ένα σκαλοπάτι τους Γερμανούς.

Η μεσοεπιθετική λειτουργία της αντιπάλου του Ολυμπιακού λειτουργούσε ανέκαθεν με ένα καλό ποσοστό επιτυχίας, όμως τα τελευταία χρόνια η άμυνα χωλαίνει.

Οι ηγέτες Σούλε και Μπόατενγκ δεν τα πήγαν αρκετά καλά πέρυσι, την ώρα που ο Ζερόμ έδειχνε αρκετά αδιάφορος… Η μεταγραφή του Παβάρ προσδίδει νεότητα, ταχύτητα και όρεξη, ενώ οι Κίμιχ, Αλάμπα, Ερναντέθ και Χάβι Μαρτίνεθ προκαλούν δέος, χωρίς όμως να έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η βαυαρική εστία προστατεύεται από τον άλλοτε καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου Μανουέλ Νόιερ, που μπορεί να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, λόγω συνεχόμενων τραυματισμών, όμως διατηρείται σε top επίπεδο και πολλές φορές μοιάζει ανίκητος.

Μπάγερν Μονάχου λοιπόν, με διαφορά τριών αγωνιστικών σεζόν. Κανείς δεν αμφισβητεί πως οι Γερμανοί είναι το απόλυτο φαβορί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις όπως και το ότι παραμένει το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Το μεγαθήριο της Γερμανίας κόντρα στον νέο Ολυμπιακό, που έδειξε να μην φοβάται τίποτα και φυσικά δεν έχει λόγο να το κάνει. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να πάρουν τα καλύτερα δυνατά αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα που μετρά πέντε κατακτήσεις Champions League και αμέτρητους εγχώριους τίτλους.

Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, όμως πρέπει να συμβιβαστείς με αυτή τη ζωή, γιατί τα αστέρια είναι για λίγους και η ζωή στα αστέρια είναι δύσκολη.