Η SEAT έχει στα σκαριά μια άκρως ενδιαφέρουσα από θέμα επιδόσεων – αλλά και οικολογικής προσέγγισης – έκδοση του Tarraco. Με της αρωγή της τεχνολογίας ενός  υβριδικού κινητήρα plug-in και σε συνδυασμό με τοσπόρ επίπεδο εξοπλισμού FR, το νέο μοντέλο έχει να επιδείξει μια υπεροχή, έναντι του ανταγωνισμού, όντας ένα από τα μοντέλα που αποτελούν μια απτή ο απόδειξη της στρατηγικής SEAT προς την ηλεκτροκίνηση. Σήμερα, το πλάνο της SEAT μαζί με την θυγατρική Cupra περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά SEAT και CUPRA μέχρι τις αρχές του 2021.

«Το plug-in υβριδικό Tarraco απεικονίζει απόλυτα την πορεία μας προς μία βιώσιμη κινητικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα το δυναμισμό και την ευχάριστη οδήγηση, χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου SEAT. Το Tarraco θα είναι μία από τις λίγες επιλογές με plug-in υβριδικό κινητήρα στην κατηγορία των μεγάλων SUV και πιστεύουμε πως θα έχει λαμπρές προοπτικές», δήλωσε ο Luca de Meo, Πρόεδρος της SEAT.

Ειδικότερα, η νέα υβριδική  Plug – in του SEAT Tarraco θα περιλαμβάνει τον γνώριμο κινητήρα 1.4 λτ TSI 150 ίππων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα  85 kW  και μπαταρία λιθίου 13 kWh. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους. 

Το plug-in υβριδικό Tarraco παρέχει αυτονομία σε ηλεκτρική λειτουργία για πάνω από 50 χιλιόμετρα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων ή συνδυασμό κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικού κινητήρα για αυξημένη απόδοση.

Το plug-in υβριδικό Tarraco προσφέρει  ταχύτητα 217χλμ/ώρα  ενώ τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 7,4 δευτερόλεπτα .

Το σημαντικό όμως είναι πως οι εκπομπές CO2 θα είναι κάτω από 50g / km* στον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP.