Την αναστολή του βρετανικού κοινοβουλίου για ένα μήνα ενέκρινε την Τετάρτη η Βασίλισσα Ελισάβετ, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο την Βρετανία στην πολιτική κρίση.

Η βασίλισσα της Βρετανίας, έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον για κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Η είδηση έσκασε σαν… κεραυνός εν αιθρία το πρωί της Τετάρτης, με τον πρωθυπουργό της χώρας να ζητάει την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου με προφανή στόχο να περιορίσει πιθανή κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για καθυστέρηση του Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι και η ημερομηνία που η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ ότι και αν συμβεί.

Η μόνη που μπορούσε να το σταματήσει αυτό ήταν η Βασίλισσας, η οποία ωστόσο τάχθηκε υπέρ του πρωθυπουργικού αιτήματος, αγνοώντας την γενική κατακραυγή από την αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του κοινοβουλίου της χώρας θα ανασταλεί  ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, κι έως τις 14 Οκτωβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, εκείνη την ημέρα θα υπάρξει και ομιλία της Βασίλισσας.

«Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από