Σε πολύ θετικό κλίμα τελείωσε η πρώτη συζήτηση των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου για την καταπολέμηση της βίας. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της FIFA και της UEFA, Πετρ Φούσεκ εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος αλλά τόνισε πως περιμένει να υπάρξουν και άλλες τέτοιες συζητήσεις στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φούσεκ:

«Περιμένω ότι θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις γιατί αυτή ήταν μια πρώτη συζήτηση στη μακρά πορεία που θα ακολουθήσει. Χαίρομαι όμως που σήμερα ήταν η πρώτη ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους του ποδοσφαίρου να συζητήσουν για τα θέματα που αφορούν στο πως θα καταπολεμηθεί η βία κατόπιν της πρωτοβουλίας και της πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη. Αυτό συνάδει με την προσπάθεια της FIFA και της UEFA για την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η UEFA και η FIFA έχουν συνδράμει ήδη με την τεχνογνωσία και με κατευθυντήριες οδηγίες και συμβουλές οι οποίες προέρχονται από την εμπειρία της UEFA από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και από τους αντίστοιχους αγώνες.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων που υπήρξε σήμερα και με τις θέσεις που εκφράστηκαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από την ΕΠΟ, τη Super League 1 και τη Super League 2. Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί από την UEFA το συνέδριο ασφαλείας της UEFA στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των εταίρων και ελπίζω ότι μέσα από αυτό το συνέδριο θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Η FIFA και η UEFA μπορούν να παρέχουν συμβουλές, τεχνογνωσία και καθοδήγηση. Είναι προφανές όμως ότι τα θέματα που αφορούν στη δικαιοσύνη και στην Αστυνομία επαφίενται στα χέρια της ελληνικής πολιτείας. Αυτό όμως είναι λογικό γιατί το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει αυτά τα θέματα, το θέμα της βίας από μόνο του. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την βοήθεια και τη συνεργασία της ελληνικής πολιτείας. Και είναι φυσικό αναπόφευκτο και είναι απαραίτητο να υπάρξει ο ρόλος που θα έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης σε αυτό».