Με όνειρα και φιλοδοξίες ενόψει μιας ξεχωριστής σεζόν που θα τον βρει μόνο στην Ευρωλίγκα, ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ το απόγευμα της Πέμπτης (22/08). Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τους παίκτες του στο παρκέ και επίσημα, έχοντας τους διεθνείς απόντες με τις Εθνικές τους, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντομπασκετ. Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων μίλησε στους δημοσιογράφους για το πρόβλημα υγείας του και για την καινούρια του χρονιά στον Πειραιά.
«Πρέπει το καρφί να το χτυπάς στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο στόχος μου μέσα από το μήνυμα που έστειλα. Ήθελα να δείξω σε όλους ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που έχουν, να το συνειδητοποιήσουν και να μην το αφήσουν να τους καταβάλλει. στο μυαλό μου έχω ένα τραγούδι του Έλτον Τζον, το «I’m still standing». Στέκομαι ακόμα όρθιος, είμαι καλά. Με βλέπετε εδώ μπροστά σας. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι κιόλας το τραγούδι της ομάδας για φέτος. Θα το δούμε… Ως κάποιος που είμαι στα φώτα και «εκτίθεμαι» στον κόσμο, νιώθω ότι έχω ένα βήμα να περάσω κάποιο μήνυμα.
Αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ, να χρησιμοποιήσω με θετικό τρόπο το status μου» τόνισε αρχικά για το πρόβλημα υγείας του για να συνεχίσει αναφορικά με την πρώτη του Ολυμπιακού λέγοντας «Έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε μετά το κακό φινάλε που είχαμε πέρσι, να γίνουμε μία πετυχημένη ομάδα, όπως αρμόζει στην παράδοση του Ολυμπιακού. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Φέραμε παίκτες ταλαντούχους και πεινασμένους, αυτό θα κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Σίγουρα έχουμε τους παλιούς, τους πολύ γνωστούς και σπουδαίους. Αυτοί θα δώσουν τον τόνο της ομάδας».
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί η ομάδα στην Basket League είπε: «Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι καινούργιο για εμάς, πιστεύω θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά είτε για να προετοιμάζουμε τους αγώνες, είτε για να ξεκουραζόμαστε. Θα βρούμε τρόπο μέσα στη σεζόν για να το χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό προς όφελός μας».
Για όσα διαδραματίστηκαν πέρσι υποστήριξε πως: «πολλά έγιναν πέρσι, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμη κι έξω από τα παρκέ. Αυτά συμβαίνουν. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά, οφείλεις να τα χρησιμοποιήσεις ως μάθημα για να προοδεύσεις. Δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει να κοιτάζουν πίσω. Θα πω ότι μέχρι τον Ιανουάριο παίζαμε πολύ κοντά σε αυτό που ήθελα κι είχα στο μυαλό μου. Έγιναν πολλά όμως και κάπου χάσαμε τον δρόμο μας. Δεν έχει σημασία τι έγινε. Θέλω κάποιες μέρες με την ομάδα για να δω τι μπορούμε να παρουσιάσουμε φέτος».