Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα το βράδυ με έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του βόρειου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας, από το βράδυ της Παρασκευής 16/08 έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/08».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις περισσότερο θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής), η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και περιοχές που βρέχονται από το Βορειοδυτικό Αιγαίο (Σποράδες – Βόρεια Εύβοια). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως κατά κανόνα ένταση.

Στον προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται έως το μεσημέρι τους Σαββάτου 17/08, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.