Οταν ο Ολυμπιακός αποφάσιζε να εντάξει στο δυναμικό του τον Ρούμπεν Σεμέδο, ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να τον πείσει να πει το «ναι», ήταν η παρουσία του στην Εθνική Πορτογαλίας. Ο Ολυμπιακός θα του έδινε τη δυνατότητα να παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αρκεί ο ίδιος να έπαιζε στο επίπεδο που επιβάλλει η αξία και η ποιότητά του.

Ο Σεμέδο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Μέσα από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League, ανέδειξε στον αγωνιστικό χώρο τον ποδοσφαιριστή που όλη η Πορτογαλία είχε θαυμάσει στην αρχή της καριέρας του.

Και στα 25 του χρόνια, επέστρεψε στην ελίτ. Διαπρέπει με τη φανέλα των Πειραιωτών και για αυτόν τον λόγο συμπεριλήφθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην προεπιλογή της εθνικής Πορτογαλίας, για τα παιχνίδια Σερβία και Λιθουανία, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Αυτή θα είναι η πρώτη κλήση του Σεμέδο στην ανδρική ομάδα της χώρας του. Κι αν ο Σάντος δεν τον συμπεριλάβει στην τελική 23άδα, που θα ανακοινωθεί στις 29 ή 30 Αυγούστου, είναι σαφές πλέον πως με τις εμφανίσεις του είναι θέμα χρόνου να γίνει μόνιμο μέλος της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Εξάλλου, στο 25 του, ζει την ποδοσφαιρική του ανάσταση μέσω του Ολυμπιακού. Και μόλις ξεκίνησε.

Κι αν για τον Σεμέδο η παρουσία του στην προεπιλογή της εθνικής Πορτογαλίας αποτελεί μια σπουδαία διάκριση και ένα ακόμη κίνητρο για να συνεχίσει να βελτιώνεται, για τον Ζοσέ Σε αποτελεί απλώς την επιβεβαίωση ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν τερματοφύλακα της ευρωπαϊκής ελίτ στο ρόστερ του.

Εναν τερματοφύλακα που αργά ή γρήγορα δείχνει ότι έχει το ταλέντο, την προσωπικότητα και την επιμονή να υπερκεράσει τον Ρούι Πατρίτσιο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Μόνιμο μέλος της 3άδας των γκολκίπερ του Φερνάντο Σάντος, πλέον, ο Σα ετοιμάζεται για νέες πτήσεις.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του δύο ποδοσφαιριστές που αποτελούν μέλος μίας εκ των κορυφαίων χωρών του πλανήτη. Και όπου να ‘ναι έρχεται και τρίτος. Διότι ο Ντάνιελ Ποντένσε, μόλις επανέλθει στα περσινά επίπεδα απόδοσης, είναι δεδομένο ότι θα χτυπήσει την πόρτα της εθνικής Πορτογαλίας.