Σημαντικές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά για μια ακόμη συνεδρίαση, καθώς τα ανησυχητικά μηνύματα από την αγορά ομολόγων πυροδοτούν νέες ανησυχίες για ύφεση.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από αυτήν του διετούς τίτλου, στέλνοντας ξεκάθαρο σήμα για επικείμενη ύφεση. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 8 μ.β. στο 1,62% ενώ του 2ετούς κατά 3 μ.β. στο 1,63%. Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό.

«Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές στέλνουν σήμα ότι οι κεντρικές τράπεζες ξεμένουν από επιλογές… καταδεικνύει μια μεγαλύτερη, ευρύτερη εικόνα ότι αιμορραγεί η ανάπτυξη σε μεγάλες βιομηχανοποιημένες οικονομίες όπως η Κίνα και η Γερμανία», σχολίασε ο Στίβεν Γκάλο, από την BMO Markets.

Την ίδια ώρα, τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας είχαν ήδη δημιουργήσει κλίμα στην αγορά, ενώ τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία για τη δική της οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε το β’ τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, ενέτειναν την απαισιοδοξία.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 800 μονάδες ή κατά 3,05% στις 25.479 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί 3,02% στις 7.773 μονάδες και τον S&P 500 να χάνει 2,93% στις 2.840 μονάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από