Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στη Φθιώτιδα που οδήγησε στο θάνατο έναν 15χρονο ποδηλάτη, μίλησε στην εκπομπή One Line ο Ιαβέρης, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, για τη νοοτροπία των Ελλήνων οδηγών και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο σε θέματα που αφορούν την οδήγηση.

«Πρέπει να βάλεις μυαλό και μετά ζώνη και κράνος», δήλωσε εμφατικά και τόνισε πως τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν εθνικό ζήτημα. Με τρεις τρόπους, θεωρεί ο κ. Ιαβέρης ότι μπορούν αυτά να μειωθούν, αλλά και να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα οδηγού.

Με την ευαισθητοποίηση των γονέων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχόμενη αναπαραγωγή ατυχημάτων και θανάτων από τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το αίσθημα κινδύνου, η νόμιμη προβολή ατυχημάτων στα σχολεία, αλλά και η παρουσία αστυνομίας με κάμερες και ραντάρ.

«Το 87% των θανατηφόρων δυστυχημάτων γίνονται με ταχύτητα κάτω από 40 χιλιόμετρα την ώρα», υποστήριξε και αποκάλυψε πως ο ίδιος έχει καταθέσει 50σελιδο πόνημα στις κυβερνήσεις για το τι πρέπει να γίνει στην οδική ασφάλεια, χωρίς αυτό να έχει αξιοποιηθεί.

«Το σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης θέλει πέταμα και ο κάθε οδηγός πρέπει να γίνει πιο ταπεινός και πιο συνετός» είπε, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο κριτική στη συμπεριφορά του Έλληνα οδηγού, τον οποίο χαρακτήρισε «αλαζόνα και ιδιοτελή».

Πηγή: onetv.gr