Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς η φωτιά στην Αρχαία Ολύμπια που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Η φωτιά έχει ήδη κάψει 70 στρέμματα δάσους, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το μέτωπο

Ήδη έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή την ώρα επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, τρία αεροσκάφη, δύο πετζετέλ, πέντε ελικόπτερα, επτά υδροφόρες των δήλων και δύο μηχανήματα έργου

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 PZL και 1 Ε/Π.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και κινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 , 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

See Πυροσβεστικό Σώμα’s other Tweets

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ilia Live, δεν προχώρησε η εκκένωση του Ξηρόκαμπου, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».