Σε τηλεφωνική επικοινωνία του στην εκπομπή One Talk ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έδωσε τη δική του εκτίμηση για τον καύσωνα που πλήττει την χώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλλιάνος: «Η θερμή εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη (1/8) με τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές της χώρας να φτάνει μίαν ανάσα μακρυά από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή (2/8) αναμένεται να ανέβει λίγο παραπάνω η θερμοκρασία, με τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας να πιάνουν 40αρια. Το Σάββατο (3/8) ωστόσο θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο σε συγκεκριμένες περιοχές να σκαρφαλώνει στους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή (4/8) μετά την κορύφωση του καύσωνα αυτού αναμένεται να μπει ένα μελτέμι που θα λειτουργήσει ως φυσικό κλιματιστικό με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υδράργυρος στις τιμές των 33ων και 34ων βαθμών Κελσίου, αργά το μεσημέρι».

Ο ίδιος, υπογράμμισε τέλος ότι θα πρέπει να περιμένουμε μία ακόμα θερμή εισβολή η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε περισσότερες περιοχές της χώρας, περίπου μία εβδομάδα μετά, στις 7 με 8 Αυγούστου.

Πηγή: onetv.gr