Είναι ένα στιγμιότυπο συνηθισμένο στους δρόμους μίας μεγαλούπολης: ένα μπέργκερ, πεταμένο στους δρόμους της Νέας Υόρκης, σίγουρα δεν θα αποτελέσει είδηση.

Και όμως, σε αυτήν την ιστορία υπάρχουν πολλά παράδοξα. Καταρχάς, το μπιφτεκόψωμο ήταν άθικτο: δεν το είχε φάει ούτε κάποιο αδέσποτο ούτε το είχε μαζέψει κάποιος πεινασμένος άστεγος.

Δεύτερον – και κυριότερο – πρόκειται για ένα μπέργκερ της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων In & Out. Το ζήτημα είναι ότι η αλυσίδα αυτή δραστηριοποιείται μόνο στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και μάλιστα έχει μόλις έξι καταστήματα. Με λίγα λόγια, το μπέργκερ βρέθηκε άθικτο στη Νέα Υόρκη, 2.000 χιλιόμετρα μακριά από το πιο… κοντινό κατάστημα, στην άλλη άκρη της Αμερικής.

https://www.instagram.com/p/B0OpaI_gi3j/?utm_source=ig_embed

«Το μπέργκερ έστεκε με κωμικό τρόπο, σαν τέλεια τοποθετημένο στον δρόμο, εντελώς ανέπαφο» λέει ο Λίνκολν Μποέμ που φωτογράφισε και ανάρτησε το λαχταριστό έδεσμα στο Instagram. Ο ίδιος είναι από την Καλιφόρνια και γνώρισε αμέσως την αλυσίδα εστιατορίων από την οποία προέρχεται το μπέργκερ. «Δεν το αγγίξαμε. Σταματήσαμε για ένα λεπτό, το φωτογραφίσαμε, κοιτάξαμε γύρω μας, αν κανείς άλλος το παρατηρούσε και στη συνέχεια αποχωρήσαμε» συμπλήρωσε ο έκπληκτος άνδρας.

Από τη στιγμή που το «ασυνόδευτο μπέργκερ» πήρε δημοσιότητα, δεκάδες χρήστες έστελναν στον Αμερικανό τη δική τους εκδοχή. Αλλος υποστηρίζει πως κάποιος πολύ πλούσιος αγόρασε καμιά 50αριά από δαύτα και τα… σκόρπισε για πλάκα στη Νέα Υόρκη. Πολλοί σκέφτονται μήπως η κίνηση είναι ένα έξυπνο διαφημιστικό τρικ της εταιρίας, που ενδεχομένως σκοπεύει να επεκταθεί και προς ανατολάς.

Τι απαντά η ίδια η εταιρία για το «ορφανό» μπέργκερ

Ο αντιπρόεδρος της αλυσίδας πάντως, Ντέμι Γουόρνικ που τοποθετήθηκε για το θέμα, δηλώνει πως η In&Out έχει πλήρη άγνοια για το περιστατικό. «Επειδή τα μπέργκερ μας ψήνονται μόνο νωπά και προς παραγγελία σε έξι πολιτείες, θα χρειάστηκε καλά μελετημένο σχέδιο για το μπέργκερ αυτό να κάνει ένα ταξίδι από την ψησταριά στο Εμπάιρ Στέιτ» σημειώνει ο ίδιος με αρκετή δόση χιούμορ.

Υπάρχει και η εξήγηση που θέλει την εταιρία να αποστέλλει αρκετά από τα καλούδια της σε ιδιωτική εκδήλωση, με ένα από τα μπέργκερ να πέφτει από λάθος στο δρόμο. «Αν και παραμένει μυστήριο πως βρέθηκε το μπέργκερ στο Κουίνς, είμαστε σίγουροι πως κάποιος σπάει πλάκα» είπε κλείνοντας ο κ. Γουόρνικ.