Για την βαριά «βιομηχανία» της Ελλάδας, τον τουρισμό, μίλησε στην εκπομπή «One Report» o Αντιπρόεδρος του HATAA, Νίκος Κελαϊδίτης.
Ο κ. Κελαϊδίτης υποστήριξε πως φέτος «αναμένεται μια ελαφριά πτώση στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα» ωστόσο διευκρίνισε ότι «έχουμε ακόμα τρεις γεμάτους τουριστικούς μήνες μπροστά μας, οπότε θα περιμένω να δω συνολικά τα αποτελέσματα».
Τόνισε πως βασικοί τουριστικοί ανταγωνιστές της Ελλάδας είναι οι «Τουρκία, Αίγυπτος, Ισπανία και Τυνησία» και σχετικά με την πρώτη είπε πως «κάλυψε γρήγορα την πτώση που είχε μετά το 2016».
Για τους Έλληνες, σχολίασε πως «πλέον έρχονται πολύ νωρίτερα και προγραμματίζουν τα ταξίδια, ενώ παλαιότερα δε συνέβαινε αυτό». Ακόμα, ανέφερε πως πλατφόρμες όπως το AIRBNB έχουν πάρει μεγάλο κομμάτι από την τουριστική – ξενοδοχειακή πίτα στην Αθήνα.
Σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον τουρισμό, σημείωσε πως «ένας τουριστικός σχεδιασμός δε γίνεται από τη μία χρονιά στην άλλη» και πως είναι ανάγκη «να φτιάξουμε τις υποδομές για να προσελκύσουμε κόσμο».
Επιπλέον, ανέφερε πως «η νέα κυβέρνηση επιζητεί ποιοτικότερο και εναλλακτικό τουρισμό, που συνεπάγεται ν’ αυξήσουμε το κατά κεφαλή έσοδο από τους τουρίστες».

Πηγή: onetv.gr

- Προεδρικές εκλογές στην Κολομβία: Ο ακροδεξιός Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια και ο αριστερός Ιβάν Σεπέδα πάνε σε δεύτερο γύρο την 21η Ιουνίου
- Η Κούβα στρέφεται στη Ρωσία και την Ευρασία για να διασώσει την οικονομία της
- Συναγερμός για τον Έμπολα: Αρνητικός ο ένας από τους δύο ασθενείς στη Βραζιλία – Ύποπτο κρούσμα και στην Ιταλία


